Bestuursleden

Mijn naam is Digna Ruissen en ik zal dit jaar de functie als voorzitter innemen binnen de vereniging. Ik kijk er erg naar uit om in deze ‘nieuwe’ tijd activiteiten te organiseren en zorgen dat we een leerzaam en gezellig jaar kunnen hebben!

 

Dit jaar begin ik aan de master Strafrecht en zal ik ook werkzaam zijn bij de Stichting Juridisch Advies Gedetineerden. Binnen de vereniging zal ik naast de bestuurlijke taken ook bezig houden met de Pleitcommissie! Op dit moment is nog niet duidelijk in hoeverre wij op de UvA aanwezig kunnen zijn, dus daarom zullen wij zorgen voor een goede bereikbaarheid online. Een mail om contact te leggen of iets te vragen is natuurlijk meer dan welkom! Op social media zullen wij ook zorgen voor genoeg updates. 

 

We zullen een nieuw soort jaar ingaan dan dat we allemaal gewend zijn, maar gaan daarom onze uiterste best doen om dit zo goed mogelijk in te richten!

Voorzitter 

Hey! Mijn naam is Douwe Sternfeld en dit jaar mag ik de functie van vicevoorzitter bekleden binnen onze vereniging. Ik zit momenteel in mijn derde jaar van de bachelor Rechtsgeleerdheid.

 

Het afgelopen collegejaar ben ik enorm geënthousiasmeerd en gepassioneerd geraakt voor het strafrecht, met name voor de strafrechtadvocatuur. Wat mij met name hierin aanspreekt is het bijstaan van mensen die je hulp echt kunnen gebruiken, om ervoor te zorgen dat ze een eerlijk behandeling krijgen van hun proces tegen de staat. Na enkele stages werk ik nu als werkstudent bij de strafrechtafdeling van NautaDutilh.

 

Via mijn bestuursfunctie bij M.P. Vrij - zijnde dé strafrechtelijke vereniging van de UvA - wil ik anderen net zo enthousiast maken voor dit rechtsgebied als ik dat ben. Wees te allen tijde welkom in bestuurskamer (A0.55a) voor strafrechtelijke vragen, vragen over de vereniging of voor een gezellige kop koffie! Hopelijk tot snel! 

Vicevoorzitter

foto%20hella_edited.jpg

Mijn naam is Hella Huisman en ik mag dit jaar de functie van secretaris bekleden. Afgelopen jaar heb ik de Master Publiekrecht richting Strafrecht afgerond aan de UvA. Dit jaar zal ik mij verder verdiepen in het recht door de Master Privaatrecht richting Commerciële Rechtspraktijk te volgen.

Naast mijn studie ben ik werkzaam als Law Assistant bij De Brauw Blackstone Westbroek. In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met muziek.

Het afgelopen jaar heb ik meegewerkt aan het organiseren van de beroepspraktijkmiddag, die door de huidige omstandigheden helaas niet door kon gaan. Dit jaar zullen mijn bestuursleden en ik deze dag weer organiseren. Wij hopen dat het een nuttige en leerzame dag wordt voor studenten die interesse hebben voor het strafrecht!

Secretaris 

bestuurmp2-1.jpg

Hi! Mijn naam is Fabian van Hal en ik ben de penningmeester van M.P. Vrij. Dit is mijn tweede jaar als penningmeester bij M.P. Vrij, en ik heb een bijzondere interesse ontwikkeld voor het (economisch en commune) strafrecht. Daarnaast volg ik de master Strafrecht. Ik hoop op een prachtig, inhoudelijk en leerzaam jaar!

Over mij persoonlijk: naast mijn bestuursjaar bij M.P. Vrij ben ik werkzaam geweest bij strafrechtkantoor Stroobach & Dijkers en bij de Strafrechtswinkel Amsterdam. Daarnaast bemoei ik mij graag met (studenten)politiek, onder meer door opiniestukken. Ook ben ik auteur van het boek ‘Wording van Verleden’.

Penningmeester