top of page

Pleittraject M.P. Vrij 

Goed kunnen pleiten en/of requireren is een essentiële vaardigheid voor studenten (straf)recht, want voor je het weet sta je in de rechtbank. Wil jij daarom dit jaar jouw pleitvaardigheid verbeteren? Dat kan door deel te nemen aan het pleittraject van M.P. Vrij! 

Het pleittraject wordt verzorgd door de Pleitcommissie. Onderdeel van het pleittraject zijn twee pleittrainingen en twee pleitavonden. Daarnaast biedt deelname aan het pleittraject jou de mogelijkheid om mee te doen aan de Nationale Strafpleit Competitie (NSPC). Tot slot is het pleittraject van M.P. Vrij een goede voorbereiding op het vak Oefenrechtbank Strafrecht van de UvA, dat in april 2024 van start gaat. 

Pleittrainingen  

Tijdens twee pleittrainingen wordt jou de fijne kneepjes van het pleiten bijgebracht. Pleittraining zijn interactieve lezingen, waarin jij wordt gecoacht op o.a. het schrijven en het voordragen van pleitnota's. 

Pleitavonden 

Dit jaar organiseert de Pleitcommissie twee à drie pleitavonden. Tijdens deze pleitavonden neem jij het op tegen medestudenten die deelnemen aan het pleittraject. Tijdens deze pleitavonden ga je aan de slag met een casus en word je begeleid door praktijkjuristen (lees: zowel advocaten als rechters als officieren van justitie). 

Voorlopige agenda: 

  • Pleittraining ''de Kunst van het Voordragen'' door mr. dr. Reinier Kooiman: 13 februari 2024 om 17.00 uur (zaal A3.15)

  • Pleitavond 1 met mr. Alexandra Buijsman (OvJ) en mr. Claudia Dirkzwager (advocaat): 26 februari 2024 om 17.00 uur (zaal A3.15)

  • Pleitavond 2: week 11 

  • Pleittraining 'Klare taal & argumentatie': week 14

  • Pleitavond 3 (voorronde NSPC) gejureerd door mr. Paulien Figge (Reynaerde Advocaten) en Chrissy Stroobach (Stroobach & Dijkers Advocaten): 15 april 2024 om 19.00 uur (zaal A3.15)

Ben jij geïnteresseerd en wil jij op de hoogte blijven van het pleittraject? Stuur dan een mail naar pleitcommissie@mpvrij.nl

wet
Image by Giammarco Boscaro
bottom of page