top of page

do 30 apr

|

Roeterseilandcampus

Beroepspraktijkmiddag

LET OP: GECANCELLED WEGENS COVID-19 Ben jij geïnteresseerd in het strafrecht en klaar voor de volgende stap? Tijdens de beroepspraktijrkmiddag strafrecht van M.P.Vrij krijg je de kans om in gesprek te gaan met de meest uiteenlopende kantoren en instanties die opereren binnen de strafrechtwereld.

Registration is Closed
See other events
Beroepspraktijkmiddag
Beroepspraktijkmiddag

Tijd en locatie

30 apr 2020, 14:00 – 18:00

Roeterseilandcampus, Roetersstraat, 1018 WV Amsterdam, Nederland

Over het evenement

Tijdens de beroepspraktijkmiddag zullen zowel werkgevers als alumni van de master Strafrecht komen vertellen over de diverse beroepsmogelijkheden die er zijn voor beginnende strafrechtjuristen. De strafrechtelijke beroepspraktijkmiddag is dé kans om in één middag te spreken met onder meer strafrechtadvocaten, (assistent-)officieren en strafrechtjuristen die werkzaam zijn bij de rechterlijke macht en de overheid.

De beroepspraktijkmiddag zal om 14:30 uur worden geopend in A3.15 (Mootcourtzaal) met een welkomstwoord door een bekende alumnus. Op onze sociale media kanalen zal binnenkort de naam van de alumnus bekend worden gemaakt. Na het welkomstwoord, zullen 2 inhoudelijke rondes van 35 minuten volgen waar je per ronde kan kiezen uit 4 verschillende informatierondes om te bezoeken. Na de inhoudelijke rondes zal er van 16:30 tot 18:30 uur een borrel plaatsvinden om zo om onder het genot van een hapje en een drankje nog verder te kunnen praten met alumni en werkgevers.

Wil jij meer te weten komen over de carrièrepaden die je zou kunnen bewandelen na je master Strafrecht? Meld je dan snel aan! Bij het aanmelden dien je zowel voor ronde 1 als ronde 2 een  top 3 in te vullen van informatierondes die je zou willen bezoeken. Wij streven ernaar om iedereen zoveel mogelijk bij zijn eerste voorkeur in te delen.  

Let op: aanmelden kan tot en met vrijdag 24 april.

Ronde 1 (15:10 – 15:45 uur)

Het Openbaar Ministerie

Strafrecht-alumnus Rolf Limburg zal je in deze informatieronde alles vertellen over zijn ervaringen als starter bij het OM. Hij begon als interventiejurist en is inmiddels plaatsvervangend officier van justitie. Ook zal er op de beroepspraktijkmiddag iemand van het recruitment van het OM aanwezig zijn, die je alles kan vertellen over de opties voor strafrechtstudenten/beginnende strafrechtjuristen bij het OM.

PhD-traject

In deze informatieronde hoor je alles over wat een PhD-traject eigenlijk inhoudt. Ook zal er worden ingegaan op hoe je te werk moet gaan als je een promotieplek wil bemachtigen. De informatieronde wordt verzorgd door Denis Abels, die als hoogleraar meerdere vakken in de master Strafrecht geeft. Ook volgde hij zelf de master Strafrecht en het promotietraject aan de UvA. 

Advocatenkantoor Van Doorne

Deze informatieronde is de kans om meer te weten te komen over de sectie Sanctierecht en Interne Onderzoeken bij Van Doorne. Van Doorne is een advocatenkantoor met circa 185 advocaten, notarissen en fiscalisten. Het sanctierecht team staat ondernemingen en instellingen bij die worden geconfronteerd met compliancevraagstukken op het snijvlak van strafrecht en bestuurlijke handhaving. Deze informatieronde wordt verzorgd door Strafrecht-alumnus Frederike Ahlers, die je alles zal vertellen over haar ervaringen als starter op de arbeidsmarkt en over haar ervaringen bij Van Doorne op de sectie Sanctierecht en Interne Onderzoeken. Op de beroepspraktijkmiddag zal er ook een recruiter van Van Doorne aanwezig zijn om al je vragen te beantwoorden over de stage-/startersmogelijkheden bij Van Doorne.

Rijksoverheid   

In deze informatieronde vertelt Strafrecht-alumnus Floor Bazdidi alles over haar ervaringen als starter bij de rijksoverheid. De alumnus die de informatieronde zal verzorgen werkt inmiddels al ruim twee jaar achtereenvolgens als juridisch adviseur en juridisch beleidsmedewerker bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie.  

Ronde 2 (15:55 – 16:30 uur)

Advocatenkantoor Lumen Lawyers

In deze informatieronde krijg je informatieronde over hoe het is om te werken bij Lumen Lawyers. Ook zal tijdens deze informatieronde worden ingegaan op de mogelijkheden bij Lumen Lawyers voor strafrechtstudenten en pas afgestudeerden. Lumen Lawyers is een vooruitstrevend nichekantoor, gespecialiseerd op het gebied van ondernemingsstrafrecht, fiscaal sanctierecht, compliance & integriteit en interne onderzoeken. Een van de advocaten die aanwezig zal zijn is de Strafrecht-alumnus Jasmijn Dorant. Zij rondde haar master Strafrecht aan de UvA af, waarna ze bij diverse grote advocatenkantoren begon voordat ze bij Lumen Lawyers terecht kwam. Ook aanwezig zal zijn is paralegal Talat van Nispen

Advocatenkantoor Jonkers en Van Gemert

In deze informatieronde krijg je meer te weten over de weg naar het starten van je eigen strafrechtkantoor. Deze informatieronde zal worden verzorgd door de heer Jonkers en de heer Van Gemert. Zij volgden beide de master Strafrecht en zijn inmiddels hun eigen advocatenkantoor gestart. Jonkers en Van Gemert is en een advocatenkantoor gespecialiseerd in het commune strafrecht. Het kantoor beschikt over specifieke expertise op het terrein van cybercrime en cryptocurrencies.

Rechtsprekende macht

Deze informatieronde is de kans om informatie te vergaren over hoe het is om te beginnen op de arbeidsmarkt bij de rechtsprekende macht. De alumnus van de master Strafrecht die deze informatieronde verzorgt is Guus Onnink. Hij zal je alles vertellen over zijn ervaringen als starter in de functie van juridisch medewerker. Naast Guus Onnink, zal er ook iemand van de recruitmentafdeling aanwezig zijn die je alles kan vertellen over de startersmogelijkheden bij de rechtsprekende macht. 

Opsporingsfase

In deze informatieronde zal Alex van Kernebeek je alles vertellen over de mogelijkheden als starter indien je wil werken in de opsporingsfase. Nadat Alex van Kerneweek zijn master Strafrecht aan de UvA afrondde, werkte hij onder andere bij slachtofferhulp Nederland en de Nationale Politie. Inmiddels heeft hij zijn eigen trainings- en (juridisch) adviesbureau gespecialiseerd in slachtofferrechten.

Deel dit evenement

bottom of page