top of page

di 07 mei

|

REC A3.15 (Moot Court)

Carrièredag M.P. Vrij

Verken je opties en stel je vragen aan jonge professionals in het strafrecht!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Carrièredag M.P. Vrij
Carrièredag M.P. Vrij

Tijd en locatie

07 mei 2024, 13:30 – 19:00

REC A3.15 (Moot Court), Roetersstraat 11, 1018 WB Amsterdam, Nederland

Over het evenement

Voor iedereen die bij de eerdere kantoorbezoeken en Meet&Greets niet aanwezig kon zijn, of zich juist veel breder wil oriënteren op een toekomst als jurist organiseert M.P. Vrij op 7 mei aanstaande een carrièredag, of beroepspraktijkmiddag! Dit is dé gelegenheid voor oriënterende rechtenstudenten en bijna afstuderende masterstudenten om kennis te maken met de verschillende mogelijkheden binnen de professie. De dag begint met een plenaire sessie, waarbij lezingen zullen worden gegeven door mr. Vito Shukrula, strafrechtadvocaat bij Shukrula Advocatuur, mr. Mara van den Berg, officier van justitie bij het Arrondissementsparket Amsterdam en mr. Maarten van Wel, strafrechter in de rechtbank Amsterdam. 

Vervolgens kun je na een korte pauze kiezen voor steeds één van twee panelgesprekken, waar thematisch verschillende jonge professionals aan de hand van stellingen en de vragen vanuit het publiek en onder leiding van een gespreksleider in gesprek gaan over hoe het is om strafrechtjurist te zijn in hun organisatie, wat hun persoonlijke loopbaan is geweest en welke vraagstukken en problemen zij in hun dagelijkse werk zoal tegenkomen. De precieze panelindeling volgt nog, maar er zullen in ieder geval vertegenwoordigers van de advocatuur, de rechtspraak, het OM, het CVOM, het wetenschappelijk bureau van de Hoge Raad en de wetenschap aanwezig zijn om al je vragen aan te stellen! De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel, om even na te praten en eventueel de vragen te stellen die je niet in het panelgesprek kwijt kon.

Het voorlopig programma is als volgt:

13:30 - 14:00 inloop met koffie en thee

14:00 - 15:30 plenaire sessie met mrs. Vito Shukrula, Mara van den Berg en Maarten van Wel

15:30 - 15:45 pauze

15:45 - 17:15 paralelle panelgesprekken

17:15 - 19:00 netwerkborrel

Dit evenement staat open voor iedereen met een interesse in een carrière in het strafrecht, of juist voor mensen die zich nog heel breed willen oriënteren. We hopen jullie allemaal de 7e te zien!

Deel dit evenement

bottom of page