top of page

wo 18 mei

|

A2.09

Lezing medisch tuchtrecht

Op woensdag 18 mei verzorgen mr. dr. Rolinka Wijne, universitair docent bij de master gezondheidsrecht & tuchtrechter, en prof. mr. Prof. mr. Johan Legemaate, hoogleraar gezondheidsrecht, tuchtrechter & strafrechter, een lezing over de verhouding van het strafrecht tot medisch tuchtrecht.

Registration is closed
See other events
Lezing medisch tuchtrecht
Lezing medisch tuchtrecht

Tijd en locatie

18 mei 2022 18:30 – 20:00

A2.09, Roetersstraat 11, 1018 WB Amsterdam, Nederland

Over het evenement

In de gezondheidszorg zijn er verschillende juridische wegen om te reageren op fouten van beroepsbeoefenaren of zorginstellingen. Daartoe behoren onder meer het tuchtrecht en het strafrecht. De verhouding tussen deze beide opties blijft een punt van discussie. Heeft het strafrecht in de gezondheidszorg wel betekenis? Klopt het dat het tuchtrecht steeds strafrechtelijker wordt? Is het verdedigbaar dat een beroepsbeoefenaar in dezelfde zaak zowel tuchtrechtelijk als strafrechtelijk wordt aangesproken? Deze en andere vragen zullen worden besproken door Rolinka Wijne en John Legemaate. We sluiten de avond gezamenlijk af met een borrel!

 

Mr. dr. Rolinka Wijne is universitair docent bij de master gezondheidsrecht, maar ook tuchtrechter. Prof. mr. Johan Legemaate is hoogleraar gezondheidsrecht aan de UvA, maar ook tuchtrechter en strafrechter. 

De lezing is toegankelijk voor zowel bachelor- als masterstudenten. Enthousiast? Meld je snel aan via de link!

Tickets

  • Ticket

    € 0,00

Total

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page