top of page

vr 08 dec

|

Roeterseilandcampus, lokaal A2.12

Middaglezing mr. Richard Korver

Mr. Richard Korver is als strafrechtadvocaat gespecialiseerd in bijstand aan slachtoffers van ernstige gewelds- en zedenzaken. Op 8 december zal hij met ons komen te spreken over zijn beroepspraktijk, de slachtofferadvocatuur en het jeugdstrafrecht.

Registration is closed
See other events
Middaglezing mr. Richard Korver
Middaglezing mr. Richard Korver

Tijd en locatie

08 dec 2023, 13:00 – 15:00

Roeterseilandcampus, lokaal A2.12

Over het evenement

Op 8 december van 13:00 tot 15:00 verwelkomt M.P. Vrij oud-voorzitter mr. Richard Korver om ons mee te nemen in de wereld van de strafrechtadvocatuur. Mr. Richard Korver is strafpleiter sinds 2000 en heeft zijn eigen kantoor opgericht in 2015. Hij is gespecialiseerd in onder meer het jeugdstrafrecht, het slachtofferrecht en het personen- en familierecht. Daarnaast is hij voorzitter van het Landelijk Advocaten Netwerk voor Gewelds- en Zedenslachtoffers en auteur van het boek Recht van spreken. 

Mr. Korver heeft in zijn rol als slachtofferadvocaat onder meer de nabestaanden van Mitch Henriquez en de familie van de in Ter Apel overleden baby bijgestaan. Hij zal met ons ingaan op de specifieke aspecten die bij dit bijzondere rechtsgebied komen kijken, alsmede het spanningsveld dat de bijstand aan zowel verdachten als slachtoffers kan opleveren en hoe hij daarmee omgaat. 

Daarnaast zal hij spreken over de bijzondere vaardigheden die van belang zijn binnen het jeugdstrafrecht en ons meer vertellen over deze specialisatie binnen de strafrechtadvocatuur.

Deel dit evenement

bottom of page