top of page

ma 15 apr

|

Moot Court (REC A3.15)

Pleitavond met mr. Stroobach en mr. Figge - Voorronde NSPC

Oefening maakt de redenaar, en wie wil spreken moet ook schrijven, dus kom gezellig pleiten! De tweede pleitavond van het jaar is daarnaast een bijzondere, want deze avond zoeken wij ook twee toppleiters of -requiranten die M.P. Vrij willen vertegenwoordigen op de Nationale Strafpleitcompetitie.

Registration is closed
See other events
Pleitavond met mr. Stroobach en mr. Figge - Voorronde NSPC
Pleitavond met mr. Stroobach en mr. Figge - Voorronde NSPC

Tijd en locatie

15 apr 2024, 19:00 – 21:00

Moot Court (REC A3.15), Roetersstraat 11, 1018 WB Amsterdam, Netherlands

Over het evenement

Of je nou al heel sterk in je schoenen staat of juist graag wat extra tips en tricks wil leren, spreken in het openbaar hoort bij ons vak en zonder oefening is nog nooit iemand ergens goed in geworden. Daarom duiken we deze tweede pleitavond diep in een nieuwe strafrechtelijke casus en krijgen we de kans onze kunsten te vertonen als officier van justitie of advocaat onder het toeziend oog een vakjury van strafrechtadvocaten bestaande uit mr. Paulien Figge en mr. Chrissy Stroobach. 

En dit zijn zeker niet de minsten. Mr. Figge is als strafrechtadvocaat werkzaam bij Reynaerde Advocaten, heeft verschillende specialismen waaronder Jeugdbeschermingsrecht, Milieustrafrecht en TBS, is rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Rotterdam en is daarnaast beoordelaar bij de Beroepsopleiding Advocaten. Mr. Stroobach is strafrechtadvocaat en partner bij Stroobach en Dijkers Advocaten, is daarnaast specialist psychiatrisch patiëntenrecht en heeft onder andere specialismen in het Milieustrafrecht en Financieel-economisch strafrecht. 

De avond vindt plaats op de Roeterseilandcampus, in de Moot Court (A3.15) en begint om 19:00. Je kunt je aanmelden in teams van 2 alleen om door ons te worden ingedeeld en van tevoren zullen jullie een rol (officier of advocaat) toegewezen krijgen om aan de hand van een korte casus jullie pleidooi of requisitoir voor te bereiden. Uiteraard is er alle gelegenheid voor het vragen en krijgen van feedback en we sluiten de avond gezellig af met een borrel. Let wel, het gaat niet zozeer om de juridische inhoud, danwel om het oefenen van je spreekvaardigheid, dus ongeacht hoe ver je bent in je studie ben je van harte welkom om je aan te melden.

Tenslotte staat er deze avond ook nog iets op het spel, want wie dat wil dingt mee naar de twee plekken die beschikbaar zijn om M.P. Vrij (en daarmee de Universiteit van Amsterdam) te vertegenwoordigen op de Nationale Strafpleitcompetitie op 8 mei in Den Haag! Hier zal de crème de la crème van studentenstrafpleiters uit het hele land het tegen elkaar opnemen om vervolgens hun dromen in rook te zien opgaan als jij die felbegeerde titel eindelijk weer terugbrengt naar waar zij thuishoort!

 Verdiep je verbale vermogens, spui je spitsvondigheid en oefen in het oreren, want, om met Cicero te spreken, usus est magister optimus...

Deel dit evenement

bottom of page