top of page

Het tijdstip wordt later bepaald

|

Roeterseilandcampus

Rechtbankbezoek + lezing

LET OP: GECANCELLED WEGENS COVID-19 Altijd al willen weten hoe een echte strafzitting van een meervoudige kamer in zijn werk gaat en hoe een rechter hier naar kijkt? Kom langs!

Registration is Closed
See other events

Tijd en locatie

Het tijdstip wordt later bepaald

Roeterseilandcampus, Roetersstraat, 1018 WV Amsterdam, Nederland

Over het evenement

Altijd al willen weten hoe een echte strafzitting van een meervoudige kamer in zijn werk gaat, of wil je meer te weten komen over hoe een rechter nu te werk gaat tijdens zo'n zitting? Grijp dan nu je kans! 

Tijdens deze activiteit van M.P Vrij zal rechter Tom van Hoorn ons meenemen in de wereld over de strafrechtelijke rechtspraak. We zullen tijdens deze activiteit allereerst een lezing krijgen van senior Tom van Hoorn zelf, over hoe een rechter te werk gaat in een dergelijk proces. Tijdens deze lezing is er ruimte om al je prangende vragen te stellen. Vervolgens zullen we gezamenlijk afreizen naar de rechtbank Amsterdam om daar een zitting bij te wonen waar meneer van Hoorn ook tijdens de zitting extra toelichting geeft. 

Of je nu een ervaren rechtbankbezoeker bent of nu voor de eerste maal voet zet in de rechtbank, grijp deze unieke kans om een echte kijk achter de schermen te krijgen en door de ogen van een rechter een strafzaak mee te maken! 

De activiteit ziet er als volgt uit:

11:00 Introducerende lezing in C2.05 op de Roeterseilandcampus

12:00 Vetrek naar rechtbank

13:30 Zitting in rechtbank Amsterdam 

Vervolgens is er na afloop van de zitting nog tijd om  in gesprek te gaan over de zitting.

Deel dit evenement

bottom of page