top of page

Sollicitaties bestuur

M.P. Vrij zoekt een nieuw bestuur!

Wil jij je een jaar lang aan het roer staan van M.P. Vrij om zo inspirerende activiteiten te organiseren, contacten te leggen voor je carrière en een mooie tijd te beleven met mede-strafrechtgeïnteresseerden? Dan zijn we op zoek naar jou!

Algemene informatie bestuursjaar

De bestuursfuncties bij M.P. Vrij zijn parttime functies. Dit betekent dat je ongeveer 4 tot 8 uur per week bezig zal zijn met werk verrichten voor de vereniging. Als bestuur vergader je een keer per week over alle belangrijke punten die er op dat moment lopen. Het bestuur zorgt ervoor dat er een jaar lang interessante activiteiten worden georganiseerd, zoals bijvoorbeeld pleitavonden, kroegcolleges, bezoeken aan strafrechtelijke instanties als het OM en NFI, en kantoorbezoeken. Doordat het bestuur actief contact onderhoudt met de leden en actief activiteiten en de vereniging in het algemeen promoot, wordt ervoor gezorgd dat de activiteiten goed worden bezocht. 

Voorzitter

 

Als voorzitter ben je het gezicht van de vereniging. Je bent eindverantwoordelijk voor de gang van zaken binnen het bestuur. Daarom is het van belang dat je goed overzicht houdt over de verschillende werkzaamheden van de overige bestuursleden en spring je altijd bij indien nodig. Daarbij zorg je voor een fijne en goede samenwerking tussen de bestuursleden en ben je het eerste aanspreekpunt. De vergadering is onder jouw leiding en bereid je ook voor. Ook ben je verantwoordelijk voor de pleitcommissie, die ieder jaar meerdere pleitavonden organiseert. Ook organiseer je, samen met vijf andere strafrechtelijke studieverenigingen, de Nationale Strafpleitcompetitie. Daarnaast stop je natuurlijk nooit met nadenken over nieuwe activiteiten die de vereniging kan organiseren en pak je de organisatie daarvan op waar nodig. Ben jij graag een spin in het web? Solliciteer dan voor voorzitter! 

Vicevoorzitter

Als vice-voorzitter ben je de rechterhand van de voorzitter en vervang je de voorzitter indien nodig. Nu dit in de praktijk niet veelvoorkomend is, heb jij ook enkele uiteenlopende vaste taken. Hieronder valt allereerst het bijhouden van de website en het beheren van de sociale media, zoals de LinkedIn-pagina en Instagram, vaak middels het promoten van onze nieuwe evenementen. Daarnaast heb je als vice-voorzitter alle ruimte om na te denken over nieuwe, leuke en leerzame activiteiten voor de leden en kan je de organisatie daarvan ook op je nemen. Tot slot ben je verantwoordelijk voor de reiscommissie, die ieder jaar weer een gezellige en interessante studiereis organiseert naar het buitenland. Ben jij een manusje-van-alles? Word dan vice-voorzitter! 

 

Secretaris 

 

Als secretaris ben je verantwoordelijk voor het soepel functioneren van de vereniging achter de schermen en de communicatie naar leden en externen. Je notuleert tijdens vergaderingen en zorgt ervoor dat de administratie overzichtelijk is. Ook verzorg je de maandelijkse nieuwsbrief voor de leden. Een belangrijke neventaak van de secretaris is het begeleiden van de Carrièrecommissie, die de jaarlijkse Carrièredag organiseert. Op deze dag gaan studenten in gesprek met mensen die werkzaam zijn in de strafrechtpraktijk. Dit kan behulpzaam zijn bij het oriënteren voor een baan na je studie! Ben jij nauwkeurig, communicatief vaardig en vervul jij graag een spilfunctie achter de schermen van de vereniging? Word dan onze nieuwe secretaris!

Penningmeester

 

De penningmeester is het financiële hart van de studievereniging. Je stelt aan het begin van het jaar een begroting op met geplande inkomsten en uitgaven. Verder houd je zicht op de financiële situatie van de vereniging en ben je eindverantwoordelijke over geldzaken binnen M.P. Vrij. Als penningmeester van M.P. Vrij ben je bovendien verantwoordelijk voor de acquisitie van de vereniging, wat betekent dat jij aan het begin van het jaar contacten legt met de praktijk om (nieuwe) sponsoren van de vereniging te zoeken en deze contacten ook onderhoudt. Daarnaast werk je nauw samen met de kascommissie, die de uitgaven controleert en zo nodig vragen stelt ter verduidelijking. Aan het eind van het studiejaar stel je een financieel eindverslag op. Naast een strafrechtelijk netwerk opbouwen, leer je ook veel soft skills over financiën en verantwoordelijkheid voor geldzaken. Leg jij graag alle dubbeltjes op hun kant? Solliciteer snel voor penningmeester! 

Wil jij graag een bestuursjaar doen?  Stuur dan vóór 17 mei 2024 je cv en motivatiebrief naar info@mpvrij.nl. Vergeet hierbij niet aan te geven naar welke functie(s) je voorkeur uitgaat. Wij nemen vervolgens contact met jou op.

Wil je meer te weten komen over een bestuursjaar of een bepaalde functie? Contact met ons opnemen per mail (info@mpvrij.nl of functie@mpvrij.nl) is altijd mogelijk. Daarnaast kan je ook de huidige bestuursleden een berichtje sturen.

bottom of page